Verschil tussen 2-MMC en 3-MMC

verschil tussen 2-mmc en 3-mmc

Wat is het verschil tussen 2-MMC en 3-MMC? In dit artikel gaan we dieper in op deze vraag en proberen we deze te beantwoorden.

Wat is het verschil tussen 2-mmc en 3-mmc?

2-MMC staat voor 2-Methylmethcathinone en 3-MMC staat voor 3-Methylmethcathinone. Het zijn beide synthetische cathinonen. Dat betekent dat ze beide op een chemische manier verbonden zijn aan cathinon. Cathinon is namelijk een stof die van nature te vinden is in de khatplant. Zowel 2-MMC en 3-MMC zijn psychoactieve verbindingen en worden soms voor recreatieve doeleinden gebruikt.

De belangrijkste verschillen tussen 2-MMC en 3-MMC

Wat is nu het verschil tussen 2-MMC en 3-MMC? Hieronder hebben we een aantal van de meest belangrijke verschillen samengevat.

• Een van de belangrijkste verschillen tussen 2-MMC en 3-MMC is de positie van de methylgroep op de cathinon-structuur. Als het gaat om 2-MMC is in de 2-MMC de methylgroep vastgehecht aan de tweede koolstofatoom. Als het gaat om de 3-MMC is de methylgroep gehecht aan de derde koolstofatoom.

• Bij het gebruik van 2-MMC kan het leiden tot een gevoel van verhoogde energie, verhoogde hartslag en bloeddruk, verminderde eetlust, verhoogde alertheid en concentratie, verhoogde seksuele opwinding en gevoelens van euforie. Bij het gebruik van 2-MMC kan men ook last krijgen van verschillende bijwerkingen zoals: angst, paranoia, slapeloosheid, verwardheid, misselijkheid, braken en hoofdpijn.

• Bij het gebruik van 3-MMC kan dat leiden tot gevoel van empathie, verbondenheid, ontspanning en verlichting van depressie en angst. Ook 3-MMC kan tot gevolg hebben een verhoogde hartslag en bloeddruk, verminderde eetlust, verhoogde seksuele opwinding en gevoelens van euforie. De bijwerkingen kunnen zijn: misselijkheid, braken, duizeligheid en hoofdpijn.

Wat zijn de effecten?

Het verschil tussen 2-MMC en 3-MMC is qua structuur niet heel groot omdat zij ook beide vergelijkbare structuren hebben. Dat wil zeggen dat ze ook vergelijkbare effecten hebben. Beide kunnen stimulerende en entactogene effecten hebben die ook vergelijkbaar zijn met andere cathinonen.

Wat is de potentie?

Er kan een variatie zijn in de potentie van de twee verbindingen. Er zijn sommige gebruikers die laten weten dat 3-MMC potentieel sterker is dan de 2-MMC. Dit is wel afhankelijk van de individuele reactie op de stoffen.

De wettigheid van 2-MMC en 3-MMC

Is er ook verschil tussen 2-MMC en 3-MMC qua wetgeving? Als het gaat om de wettigheid van 2-MMC en 3-MMC kan dat per land verschillen. Sommige rechtsgebieden kunnen ze zetten onder de algemene term van “cathinonen”. Er zijn ook andere landen die de specifieke verbindingen kunnen reguleren.

Belangrijk om te weten is dat het recreatief gebruiken van 2-MMC en 3-MMC niet zonder risico’s komt. De veiligheid van deze stoffen is nog niet goed bestudeerd. Ook kan de wettelijke status en de beschikbaarheid in de toekomst gaan veranderen. Het is aan te raden om voor gebruik, een grondig onderzoek te doen naar de juridische implicaties en de bijkomende gezondheidsrisico’s. Het zal ook beter zijn om voor gebruik professioneel medisch advies te vragen als er enige zorgen zijn als het gaat om de gezondheidsrisico’s met betrekking tot het gebruik van 2-MMC en 3-MMC.

Conclusie:

Zoals te zien is, is er een belangrijk verschil tussen 2-MMC en 3-MMC. Chemisch gezien lijken ze heel erg op elkaar maar hebben ze verschillende effecten en bijwerkingen omdat ze beide verschillende interacties hebben op de systemen in je hersenen.

Een reactie op “Verschil tussen 2-MMC en 3-MMC

  1. Pingback: Verschil tussen 2-MMC en 3-CMC - Flowstoflab

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om jou een betere ervaring te bieden. Door verder te gaan, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.