Verschil tussen 2-MMC en 3-CMC

verschil tussen 2-mmc en 3-cmc

Iedereen die bekend is in de wereld van Research Chemicals heeft wel eens gehoord van 2-MMC en 3-CMC. Maar veel mensen vragen zich af; wat is nu het verschil tussen 2-MMC en 3-CMC? In dit artikel gaan we dieper in op deze vraag, en gaan we op een zoektocht naar een zo goed mogelijk antwoord op deze vraag.

Wat is 3-CMC precies?

Om achter het verschil tussen 2-MMC en 3-CMC te komen moeten we eerst begrijpen en leren wat deze stoffen überhaupt zijn. 3-CMC ook wel bekend onder de naam 3-chloormethcathinone is een Research Chemical die valt onder de groep van synthetische Cathinonen en werd in Nederland verkocht als legale designer drugs. De stof heeft een stimulerend effect. De stof is inmiddels reeds verboden en daarom niet meer legaal verkrijgbaar op het internet.

Wat is 2-MMC dan?

2-MMC ook wel beter bekend als poes, miauw en 2-methylmethcathinone is net als 3-CMC een synthetische cathinonen. Net als 3-CMC heeft ook 2-MMC een stimulerend effect wat erg vergelijkbaar is met 3-CMC. In tegenstelling tot 3-CMC is 2-MMC echter nog niet verboden in Nederland. Maar wat is nou het verschil tussen 2-MMC en 3-CMC? Lees verder om achter het antwoord te komen.

Wat is het verschil tussen 2-MMC en 3-CMC?

Het verschil tussen 2-MMC en 3-CMC is eigenlijk kleiner dan je misschien wel denkt. De stoffen behoren beiden tot dezelfde stofgroep namelijk de synthetische Cathinonen en hebben ook allebei een stimulerend effect. Toch zijn er wel enkele verschillen te vinden tussen de twee.

Het belangrijkste verschil tussen 2-MMC en 3-CMC is namelijk hoe de stoffen gemaakt en geproduceerd worden. 2-MMC is namelijk een gemethyleerde variant van de synthetische cathinonen waarvan de methylring op de tweede positie is geplaatst. 3-CMC is daarentegen een gechloreerde stof waarbij chloor op de derde positie van de benzeenring is geplaatst.

Ook qua wetgeving is er een verschil tussen 2-MMC en 3-CMC. Waarbij 3-CMC namelijk is verboden in Nederland en de rest van Europa is 2-MMC dat nog niet. 2-MMC is namelijk momenteel nog gewoon legaal verkrijgbaar in Nederland en daarom ook gewoon makkelijk online te bestellen.

Wat betreft het effect van de stoffen zit er ook een verschil tussen 2-MMC en 3-CMC. Dit wordt vooral duidelijk door de vele forum berichten die te vinden zijn op online forums zoals bijvoorbeeld drugsforum.nl. Gebruikers melden bijvoorbeeld dat 3-CMC een heftiger effect heeft als 2-MMC en ook zeggen sommige gebruikers op deze forums dat 3-CMC een pijnlijk gevoel aan de neus geeft wanneer de stof wordt gesnoven. Andere gebruikers melden dan bijvoorbeeld over 2-MMC, dat de craving die zij ervaren niet zo hoog is waardoor er niet een enorme drang is om continue bij te nemen.

De conclusie over het verschil tussen 2-MMC en 3-CMC

In dit artikel zijn we eigenlijk wel tot de conclusie gekomen dat er aan de ene kant weinig verschil tussen 2-MMC en 3-CMC zit, maar er aan de andere kant toch ook wel een wereld van verschil is. Waarbij de ene stof verboden is blijft de andere stof voorlopig nog legaal. Ook de manier van productie verschilt erg van elkaar en gebruikers melden ook toch wel verschillen te ervaren tussen beide stoffen. 3CMC kopen kan dus in Nederland niet meer maar je kan nog steeds 2MMC kopen op online webshops zoals bijvoorbeeld die van Flowstoflab. Het is echter wel belangrijk te benadrukken dat Research Chemicals kopen niet bestemd is voor menselijke consumptie, maar alleen voor onderzoeksdoeleinden gebruikt kunnen worden.

Vond jij dit artikel nou interessant? Lees dan ook is ons artikel over het verschil tussen 2-MMC en 3-MMC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om jou een betere ervaring te bieden. Door verder te gaan, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.